دانلود درس پژوهی ریاضی ششم درس آمار
دانلود درس پژوهی ریاضی ششم ابتدایی درس آمار
فرمت فایل word و قابل ویرایش
تعداد صفحات 29 صفحه
قیمت 2500 تومان
قسمتی از مجموعه
طرح درس
به نام خدا
طرح درس روزانه موضوع درس: آمار روش تدریس : مکاشفه ای مدت تدریس : 25 دقیقه
نام درس : ریاضی کلاس : ششم تعداد فراگیران :
اهداف کلی : آشنایی فراگیران با چوب خط ، جدول و نمودارها
اهداف جزئی : انتظار میرود فراگیران پس از تدریس
1- برای عددها چوب خط بکشند ، جدول بکشند ، نمودار آنها را رسم کنند
2- کاربرد چوب خط و نمودار و جدول را در زندگی روزمره بکار گیرند.
3- تمرینات درس را به خوبی انجام دهند.
4- در انجام تمرینات درس دقت می کند.
معلم در می زند وارد کلاس می شود بچه ها از جا بلند می شود با خواندن سوره ی توحید بر جای خود می نشینند معلم سلام می کند از آنها احوال پرسی می کند. معلم : بچه ها حالتون خوب است . بچه ها خدا را شکر . معلم امیدوارم که روز خوبی را آغاز کرده باشید . بچه های عزیز غائب که نداریم خدا راشکر لطف کنید تکالیف جلسه قبل را روی میز بگذارید تا من آنها را نگاه کنم.
ارزشیابی تشخیصی :
ارزشیابی وردی : انتظار میرود فراگیران پیش نیاز درس جدید را آموخته باشند تا درس جدید بر پایه آنها تدریس شود. 1- رسم چوب خط را بدانند. 2- چرا از چوب خط و جدول و نمودار استفاده می کنیم . 3- محور اعداد را یاد گرفته باشند. از این سه مورد سوالاتی از آنها می پرسیم.
4- در مورد درس گذشته که تدریس شده در مورد درصد از تک تک آنها سوالاتی پرسیده می شود یا اینکه تمریناتی به صورت کتبی در برگه به آنها داده شود تامل کنند.
ارزشیابی پیش آزمون : احتمال می رود فراگیران مواردی را که در سالهای قبل خوانده اند تا حدودی درباره درس بدانند . سوالاتی در این باره می پرسیم : آیا می دانید چوب خط چیست . آیا می دانید جدول را چگونه رسم می کنند. آیا می دانید به چه علت نمودار می کشند.
مدل کلاسی و گروه بندی : مدل کلاسی به شکل U ( یو ) بعد دانش آموزان را در گروه های سه نفر می خواهیم تقسیم شوند و از هر گروه می خواهیم نامی برای گروه خود انتخاب کنند سپس از هر گروه یکی را به عنوان سر گروه انتخاب کنند.
وسایل مورد نیاز : کتاب ریاضی – ماژیک – نخ رنگی – چوب – قیچی
ایجاد انگیزه : دانش آموزان عزیز در زمان های گذشته شمارش اعداد را نمی دانستند برای همین برای شمارش احشام خود را به صورت خط روی دیوار می کشیدند باز هم از این طریق به مشکل بر می خوردند به همین منظور خط ها را به صورت پنج تایی به اندازه دست های خود دسته بندی می کردند. هر خط را پنج تایی دسته بندی کردند و برای شمارش پنج تا پنج تا تقسیم کردند . حالا بچه های عزیز کتاب درسی خود را باز کنید تا اینکه ببینیم خط هایی که از زمان های گذشته استفاده می کردند چقدر پیش رفت کرده و چقدر با موضوع درس ما مربوط می شود.
ارائه درس جدید : معلم تعدادی چوب را که قبلاً آماده کرده بود از بچه ها می خواهد آنها را به دسته های پنج تایی دسته بندی کنند و با رنگ های مختلف با نخ آنها را ببندند از گروه دیگر می خواهد روی برگه محور اعداد رسم کنند از گروه دیگر می خواهیم محور اعداد دیگری رسم کنند به جای اعداد آن اسم رنگ ها را نوشته شود حالا از هر گروه می خواهیم کارهایشان را انجام دهند بعد از انجام آنها از هر گروه کارهای آنها را نگاه می کنیم از گروه هایی که محور کشیده اند می خواهیم محور خودشان را از دفتر خود با قیچی ببرند و کنار هم قرار داده و با چسب به هم بچسبانند از بچه ها می پرسیم آیا تا به حال در جایی چنین محوری را دیده اند ممکن است بعضی از آنها به این محورها اشاره کنند. بله در مدرسه ، بیمارستان ، مجله ها ، سپس آنها می خواهیم به تعداد چوب های بسته بندی شده و رنگ های مختلف است به هر بسته پنج تایی یک مربع بکشند و آن را رنگ کنند.
پس از آنها می خواهیم آیا می توانید نام محوری را که رسم کرده اید و رنگ نموده اید چیست سعی می کنیم آنها خودشان نام این محور را دریابند بچه های عزیز حالا کتاب درس خود را باز کنید حالا در گروه خود تمرینات درس را به صورت گروهی بخوانید و با هم تمرینات درس را انجام دهید.
ارزشیابی تکوینی : سوالاتی که ضمن درس از فراگیران پرسیده می شود.
جمع بندی و نتیجه گیری : معلم بچه های عزیز از درس امروز چه چیزهایی یاد گرفتید می توانید بگویید.
فراگیران : 1- چگونگی دسته بندی چوب خط 2- چگونگی رسم نمودار 3- نحوه ی رنگ کردن نمودار
ارزشیابی پایان درس :معلم : به هر گروه از فراگیران نموداری می دهد و از آنها می خواهد آن را شماره گذاری کرده و نام درس های کتاب خود را نوشته و به تعداد درس های کتاب خود خانه ای را رنگ کنند.
آیا می توانید بگویید از زمان قدیم تا به حال چه پیش رفتی در شمارش اعداد شده است با توجه به داستانی که در اول درس گفته شد.
تکلیف خلاقانه : بچه های عزیز برای جلسه بعد هر گروه در گروه خود هر گروه یک نمودار را رسم کرده و به کلاس بیاورید به کمک خانواده خود از کسانی که می دانند انواع نمودارها را از آنها بپرسید و نام آن را یادداشت کرده و به کلاس بیاورید.